НОВИНИ

Строгите правила за изяви в медиите - в процес на промяна

Софийският университет е в процес на редактиране на строгите правила за изяви в медиите на студенти и преподаватели. Нов проект предвижда облекчаване на ограниченията за изявления в публичното пространство. Според тях студенти и преподаватели ще трябва само да уведомят отдела за връзки с обществеността за участието си медийното пространство. Сега такива изяви могат да се случват само след изричното съгласие на отдела. Ако все пак искат да говорят пред медиите, нямат право да споменават, че работят в Алма матер.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
18:06, 25.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Силвия Минева подкрепя желанието на ръководството на Софийския университета да се грижи за изграждането на авторитетен образ на учебното заведение в очите на обществото, но строгите ограничения определя като неприемливи, обидни и израз на недоверие към академичната общност.

Силвия Минева: "За това къде как и кога могат преподаватели, студенти, служители да говорят в медиите, аз мисля, че много по-приемливо и безполезнено щеше да бъде, ако вместо чрез командно-административни методи беше създаден един Етически кодекс на университета, които да подпомага всеки един член на акдемичната общност при взимането на такива морални по своя характер решения."

За предложените нови правила Минева разбира от медиите. Казва, че друга информация за проекта и предстоящото му гласуване не е получавала. А академичният съвет на Софийския университет трябваше да гласува днес предложените нови по-облекчени правила за медийни изяви на студенти и преподаватели. Това обаче беше отложено за следващото заседание. Дотогава могат да бъдат внасяни предложения за промени от страна на цялата академична общност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус и ТИР се удариха край село Камен
Автобус и ТИР се удариха край село Камен
Цените на горивата се увеличиха с 3-4% през празничните дни
Цените на горивата се увеличиха с 3-4% през празничните дни