НОВИНИ

Строителна площадка в двора на училище

Багер, строителни отпадъци и силен шум по време на учебни занятия в двора на училище. Ремонт започнал "като по поръчка" с началото на учебната година. Сигнал за това получихме в рубриката ни mynews в сайта ни news.bnt.bg. Видеото, което показва как децата свободно си играят на строителната площадка се оказа съвсем автентично. Кой допусна закъснелия ремонт в 86-то училище в село Владая и кога ще приключи - Благой Цицелков следи темата.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:31, 27.09.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Това не са кадри от СИП "Млад строител" към столичното 86-то училище в село Владая. Започналият с първия училищен звънец ремонт на канализацията в двора на учебното заведение, където се помещава и детска градина, предизвикал любопитството на децата. Необезпокоявани, видно и от тези кадри те свободно посещавали строителната площадка. А и това е единствения им път към столовата. Автор на тези кадри е родител на две деца в 86-то.

Васил Николов, родител: Преди около седмица един камък, хвръкна от едната машина, то се счупи, после децата си играеха с тия стъкла, на мен лично ми показаха колко лесно се чупят тези автостъкла.

Според директорката, проблемът не е толкова сериозен, а ремонтът - неотложен.

Зорница Славкова, директор на 86-то ОУ "Св. Климент Охридски": Децата излизат винаги с придружител до бюфета от както е започнал ремонта. БНТ: Тези деца от видеоклипа на кого са? - Тези деца са взети от училището, заедно с родителите си - имаше госпожа с тях, но това не е показано в клипа.

Сигналът, който получихме за това, че строителната площадка не е обезопасена все пак, бързо раздвижи държавната машина.

арх. Влади Калинов, Дирекция "Контрол по строителството", Столична Община: Това, че не е било обезопасено в този момент е грешка на строителя. Ние ще контролираме тези неща от тук нататък.
Борислав Томирков, зам.-кмет по строителството на район "Витоша": По време на учебните часове сме говорили с фирмата да не се работят изкупни работи. Ще работи събота и неделя, шум няма да има.

Обещание - дадено! Оправданието за късно започналия ремонт звучи познато - обжалвана обществена поръчка, спазване на процедури и срокове - в името на правилно усвоени евросредства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападение срещу джамия и конгресен център в Дрезден
Нападение срещу джамия и конгресен център в Дрезден
Три пъти по-висока глоба за кражбата на ток предлага министър Петкова
Три пъти по-висока глоба за кражбата на ток предлага министър Петкова