Абсурдна ситуация в Пловдив. Реститути оградиха парцел в центъра на Пловдив и поставиха табела "Частна собственост". В същото време в "Арман махала" роми издигнаха къща, в която вградиха уличен електрически стълб.

Пловдив

Реститути заградиха с метална ограда парцел до пощата на централния площад в Пловдив. На това място имаше павилиони, които Oбщината събори в края на миналата година с мотива, че така освобождава подходът към Одеона. Собствениците на терена обаче не са съгласни с това.

Паулина Христева - адвокат на собствениците на терена: "Можете да проверите в кадастъра. Tам само моите доверители са отразени като собственици, което е много важен факт. Общината не е отразена като собственик."

От Общината са категорични, че дългите съдебни процедури са завършили в тяхна полза.

Димитър Кацарски - заместник-кмет по общинска собственост: "Tова е все още въпрос, който ще бъде обсъждан, след като докажат собствеността си. Според нашите юристи собствеността не е доказана, че е частна собственост."

И още един абсурд в Пловдив. Къща беше построена около стълб за улично осветление в пловдивската "Арман махала". Необичайната гледка се появила преди две седмици, когато триетажната сграда била завършена.

На стълба се натъкнали полицаи от Трето районно управление. Те подали сигнал до районния кмет, който направил незабавна проверка. Оказало се, че къщата е незаконна.

Хората от махалата твърдят, че виновни за абсурда са майсторите, градили къщата.

Ферзие Яшар - сестра на собственичката: "Този проблем е грешка. Прости хора, моето момиче. Прости хора."

Къщата е незаконна и трябва да бъде съборена.

Ральо Ралев – кмет на район "Северен" в Пловдив: "Ще му дадем някакъв срок от две седмици да започне премахването. В противен случай ще я премахнем."

За присвояване на уличния стълб собствениците ще получат и глоба от 100 до 2000 лева.