НОВИНИ

Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ и оставиха близо 5000 клиенти без ток

Фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ на три места и оставиха близо 5000 домакинства и бизнес клиенти без електрозахранване в рамките само на вчерашния ден.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:32, 12.10.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
строителни фирми скъсаха кабели чез оставиха близо 5000 клиенти без ток

Потребители в кв. Гео Милев в София останаха без ток между 09:40 и 10:30 ч. Друг скъсан кабел от предприемач прекъсна електрозахранването отново в столицата – в интервала от 13:50 до 14:30 ч. без ток бяха клиенти в ж.к. Младост 4, в.з. Малинова долина, в.з. Симеоново и парк Витоша. Засегнато вчера беше и Банско, между 11:20 и 14:13 ч., за втори път в рамките на една седмица, съобщиха от ЧЕЗ.

„9 кабела на ЧЕЗ скъсаха строителни фирми в рамките на 10 дни. Нелепо е хората да са потърпевши, заради несъобразени дейности на трети лица. Настояваме за съгласуване на изкопните дейности с компанията и стриктно спазване на нашите указания“ каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България. ЧЕЗ изготвя констативни протоколи при всички ситуации, когато е нарушена целостта на кабели на компанията и ще предявява претенции за нанесени имуществени щети на фирмите, извършвали изкопните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом
Най-неприемливите неща, които гостите могат да направят в чужд дом
Новият iPhone 7 се взриви в ръцете на мъж в Китай
Новият iPhone 7 се взриви в ръцете на мъж в Китай