Започна изграждането на най-голямата театрална сцена на открито в България. 60-тонната конструкция ще е пред Народния театър "Иван Вазов". Декорите и сценографията на шестте спектакъла, които ще бъдат изиграни на нея, са специално пригодени за представленията на открито.

София

"Мнимият болен", "Лунатици" и "Почивен ден" са представленията, които актьорите от Народния театър ще изиграят на открито от 3-ти до 7-ми юли.

Сцената ще се намира точно пред Народния театър и ще е само на 4 метра от публиката.

Местата за зрителите на "Театър пред театъра" са 1000 и са разположени на 32 реда. До тях ще се стига през осем входа. Единият ще е пригоден за хора в инвалидни колички.

Инж. Емил Марков - зам.-дир. по техническите въпроси и художествено-постановъчната дейност в Народния театър: Това нещо е много мащабно за нас. Ние за първи път правим такова нещо. Ще имаме над 150 осветителни тела. За шестте спектакъла билетите са вече изкупени на 90%.

Началният час на представленията е 21.30.

Габриела Медникарова: В момента е топло, младите хора търсят точно такива инициативи и със сигурност бих присъствала.
Галя Симеонова: За много от култовите представления билетите свършват бързо и човек не може да си вземе. Така че тук е много по-достъпно за всички.

Преди началото на представленията ще бъдат взети специални мерки за сигурност. От СДВР призовават зрителите да не носят обемисти багажи, за да не затрудняват проверките.

© БТА