Започна строителството на най-новото кръгово кръстовище в Благоевград. То се намира в близост до сградата на полицията и строителния техникум. Движението по булевард „Васил Левски“ в частта му от кръстовището с „Джеймс Баучер“ до улица „Крушево“ е затворено. По останалите транспортни артерии към момента трафикът е нормален и няма задръствания.

Благоевград

Линиите на градския транспорт, преминаващи през булевард „Васил Левски“ са пренасочени по обходни трасета. Булевард „Васил Левски” ще остане затворен за две седмици, след това ще се спре движението в района и ще започне същинската работа по кръговото кръстовище.

По време на ремонтните дейности паркирането по обходните улици е забранено. Автомобилите ще се преместват принудително, а нарушителите ще бъдат глобявани.

Днес отрязаха осем от чинарите по булевард „Васил Левски”. През следващите два месеца ще бъдат отстранени още три дървета, казаха от Общината в Благоевград. Паралелно с работата по новото кръгово кръстовище започна и разширяване на кръстовището при Трето основно училище.