Съдът ще прецени дали имат основание аргументите на Мая Манолава за касиране на изборите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Йорданка Фандъкова в първото си телевизионно интервю, след като беше избрана за кмет на София. Тя обясни, че до месец ще бъде готова новата структура и промените в управлението на общината и че няма да допусне безпринципни договорки в новия общински съвет.

Искането за касиране на вота в столицата, не е нещо необичайно, заяви Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Доста често, когато някой загуби избори, той оправдава своята загуба. Не за първи път се иска касиране на изборите за София, със сигурност съдът ще бъде този, който ще реши този спор.

Подкрепа от партиите в дясно, ще очаква Фандъкова в новия общински съвет, като първата битка е за бюджета на столицата.

Йорданка Фандъкова: Коалицията ГЕРБ-СДС има най-голямата група в СОС. Също така се надявам на подкрепа в дясно, както от страна на групата на колегите от ВМРО, така също от страна на колегите от Демократична България, с които в някои сектори имаме абсолютно съвпадение на идеите.

Фандъкова ще търси диалог и от останалите формации в Общинския съвет.

Йорданка Фандъкова: Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти, в конкретни сфери, в които нашите виждания съвпадат. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията, няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете.

Фандъкова обясни, че подготвя нова структура на управление, в която мегаресорът "Транспортна инфраструктура" се разделя на сектори "строителство" и на "транспорт".

Йорданка Фандъкова: Освен това създавам нов сектор. Това е "дигигатилизация и инвестиции" - за по-добри услуги, за липса и борба с негативните явления и договорките под масата.

Фандъкова уточни, че новият управленски проект на София ще бъде готов до месец.

Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

"Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговорът за града, разговорът за идете за проект...