НОВИНИ

Сценичният тоалет на Лайза Минели от филма "Кабаре" ще бъде предложен на търг

Знаковият сценичен тоалет на Лайза Минели от филма "Кабаре", включващ бомбе, топ и ботуши, ще бъде предложен на търг през май заедно с над 1000 лота от внушителната колекция от принадлежности на певицата и актриса, майка ѝ - екранната икона Джуди Гарланд, и баща й, режисьора Винсънт Минели, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
13:44, 15.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още
Сценичният тоалет на Лайза Минели от филма Кабаре ще бъде предложен на търг

Двудневният аукцион "Love, Liza" ще бъде организиран от тръжна къща "Профайлс ин хистъри" в Калабасас, близо до Лос Анджелис, съобщава президентът ѝ Джо Мадалена. Предварителните оценки на лотовете все още не са определени, тъй като организаторите сортират внушителната колекция, събирана от семейството в продължение на десетилетия.

Освен за тоалета от "Кабаре" (1972), донесъл световна слава на Лайза Минели и "Оскар" за най-добра актриса, участниците в търга ще могат да наддават и за сценария ѝ за филма с написани на ръка бележки, както и за автомобила ѝ "Ролс-Ройс Силвър Шадоу" от 1971 г.

71-годишната Лайза Минели споделя, че е решила да предложи за продан семейните принадлежности, защото иска да "опрости" живота си. "По време на дългата ми кариера събрах невероятни неща. Сега обаче вече съм на етап от живота ми, в който искам да го опростя и да го споделя с феновете, които винаги са ме подкрепяли", се посочва в изявлението, направено от Лайза Минели.

Търгът ще бъдат предшестван от безплатна изложба в Бевърли хилс, която ще бъде организирана между 4 и 29 април.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Моят екип не е причината за напрежението между институциите
Румен Радев: Моят екип не е причината за напрежението между институциите
НАТО призова за гъвкавост в преговорите за името на Македония
НАТО призова за гъвкавост в преговорите за името на Македония