Северна и Западна Европа ще бъдат обхванати от изключително студент фронт, който освен ниски температури ще донесе със себе си и валежи от сняг, съобщава Евронюз. Мразовитото време, което ще продължи до понеделник, ще обхване Португалия, Испания, Франция, Ирландия, Великобритания, Белгия, Люксембург и Скандинавието.

Синоптиците прогнозират, че през следващите три дни температурите в части от Норвегия и Финландия ще паднат до между минус 17 и минус 21 градуса.

В Шотландия живакът в термометрите също ще падне в зоната на двуцифрените минусови температури, докато в Испания температурата ще е около минус 4 градуса.

Британското метеорологично бюро издаде жълт код за опасност от сняг и поледици. Във Франция се очакват обилни снеговалежи в районите с над 700 м надморска височина. Най-голямо количество сняг ще падне над Алпите и Пиринеите.

Въпреки очакваните минусови температури обаче, времето в Европа остава доста по-меко спрямо арктическите студове в САЩ, които взеха 21 жертви през изминалата седмица.

САЩ остават в плен на арктическия студ, жертвите вече са 21

САЩ остават в плен на арктическия студ, жертвите вече са 21

Огромна част от САЩ остава скована от арктически студ. Температурите достигат до минус 49 градуса по Целзий. Жертвите на мразовитото време вече са 21....