НОВИНИ

Студ и сняг в Европа

Мъж от село в Източна Сърбия издържа 52 часа в снега при температура минус 20 градуса. Той излязъл да пазарува за Коледа и паднал в петметрова яма. Намерил го негов съсед. Европа продължава да е в капана на студа и снега.Жертвите са над 50. 80 процента от училищата в Италия са затворени. В Босна и Херцеговина няма да учат до 16 януари. Стотици полети на международното летище в Истанбул са отменени заради снежна буря. Мигранти в Сърбия и Гърция търсят убежища в изоставени сгради.

bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 10.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Мразовитото време в Белград принуди мигранти да потърсят убежище в изоставени сгради.Бежанците си палят огньове , за да се топлят.Кадрите са заснети от очевидец.При минус 20 градуса мигранти в сръбската столица се редят на опашка за храна.При минусови температури живеят и бежанци в палатки край Хоргош, близо до унгарската граница.

Сняг покри гръцката столица Атина. Температурите паднаха под нулата. Властите затвориха училища и детски градини и призоваха гражданите да не излизат навън.По-тежко е положението с мигрантите на остров Лесбос. Някои от бежанците напускат несигурните лагери и отиват в изоставени къщи.На 6 и 7 януари лагерът Мория беше покрит със сняг.В лагера живеят над 2 500 души без топла вода и отопление.Подобно е положението и 300 бежанци на остров Самос.

Втори ден училищата в Букурещ и в още 17 окръга в Румъния не работят. Студът в страната стигна до минус 29 градуса. Служители в румънската жандармерия се включиха в почистването на снега.Прогнозите са още ниски температури, обилни снеговалежи и виелици от тази вечер.

По-голямата част от жертвите на студа в Европа са в Полша. Температурата там падна до минус 30 градуса. Към зимните неволи се добави и силно замърсеният въздух от прахови частици. В миньорския град Рибник, в южна Полша нормата е превишена над 30 пъти.Причината е отопляването с въглища и дърва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръгна делото срещу братята, пребили Тодор във Враца
Тръгна делото срещу братята, пребили Тодор във Враца
Учениците в София във ваканция и утре
Учениците в София във ваканция и утре