Студенти от клуб „Палитра“ към Русенския университет помагат финансово на свои колеги, за да продължат образованието си. Те сами изработват сувенири, които продават на благотворителен базар. Повече за благородната инициатива разказваме в рубриката на БНТ 2 „Търси доброто“.

Русе

Вече осма година студентите от клуб „Палитра“ помагат на колеги, които са в неравностойно положение. Въпреки че ползват облекчения по време на следването си, те често срещат трудности със семестриалните такси и със закупуването на учебна литература.

Гл. ас. д-р Валентина Радева - ръководител на клуб „Палитра“: „Подкрепяме студенти от различни факултети на университета и се надяваме наистина, макар и с малко, но от сърце да зарадваме някого.“

Сумата, която младите творци събраха от благотворителния базар в университета, е 445 лв. Средствата бяха разпределени поравно между Петя, която следва педагогика, и Николай, студент по „Климатизация, хидравлика и газификация“. Благородният жест трогна и в същото време притесни младежите, които благодариха на своите колеги за оказаната помощ. А от клуб „Палитра“ вече обмислят нови техники за изящните предмети, които отново ще създадат, за да помогнат на студенти в нужда.

Гл. ас. д-р Валентина Радева, ръководител на клуб „Палитра“: „Има и заготовки, но те се превръщат в красоти благодарение на старанието и на добрите намерения, които имат студентите.“

Следващата благотворителна инициатива на клуб „Палитра“ ще бъде през пролетта.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто