НОВИНИ

Студентска поликлиника в София пред фалит?

Лекарите и медицинските служители от 5-ти Диагностично консултативен център в София не са получавали заплати от октомври миналата година. От днес поликлиниката в Студентски град е с нов управител, който ще трябва да се справи със стари дългове и проблеми.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
17:14, 17.03.2017
8253
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Новият управител на Столичното ДКЦ номер 5 ще трябва да решава проблеми трупани с години.

Теменужка Сабрутева, медицинска сестра в ДКЦ 5: От едно проспериращо заведение, лечебно заведение ние стигнахме до блокирани сметки и неизплатени заплати за няколко години. Надяваме се сега общината да помогне.
Владимир Симеонов, гл. счетоводител на ДКЦ 5: Тежко е финансовото състояние, но за сега държим кораба над водата. И очакваме сериозна помощ от Столичната община и Столичния общински съвет. В оперативен порядък около 60 хил. БНТ: 60 хил. минус, само за заплати...

Според лекарите в центъра задължения има също за ток, вода, отопление. От скоро сами си купували и консумативите за да работят.

д-р Моника Чеуз - директор на Дирекция "Здравеопазване" в Столична община: Моля, да изчакаме да видим какво ще ни бъде предоставено като информация относно икономическото състояние на лечебното заведение, възнагражденията на персонала. Мисля,че нещата ще се стабилизират.
Лекар: Страшно много закъсня Столична община! 3 години - 4 предишния управител нищо не направи абсолютно. Отдавна знае общината, обаче глас в пустиня.

В първите минути от встъпването си в длъжност новият управител беше лаконичен.

д-р Вихрен Заяков - управител на ДКЦ 5: Трябва да се прегледа документооборота, наличните договори, какви са задълженията, каква е структурата на приходите. Едно по едно. И едновременно нали, да се засичат нещата и види къде са дупките.

Заяков ще трябва в кратки срокове да предостави отчет за финансовото състояние на ДКЦ-то и бизнес-план в Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортират бюлетините за изборите при засилени мерки за сигурност
Транспортират бюлетините за изборите при засилени мерки за сигурност
Интересът към учителската професия се възражда
Интересът към учителската професия се възражда