НОВИНИ

Наказват студента, сигнализирал за нередности на изпит в УНСС

Студентът от УНСС, който сигнализира за нередности на писмен изпит, ще бъде наказан. Академичният съвет е решил да му наложи последно предупреждение за отстраняване, защото е уронил престижа на университета. Междувременно студенти излязоха на мирен протест в подкрепа на преподавателката, която след скандала реши да напусне университета.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
20:06, 14.06.2017
6617
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Академичният съвет е осъдил поведението на преподаватеlката, която писа тройки на студенти, предали прaзни листове на изпита по "Геоикономика и регионално развитие". Според правилата на университета тя е имала възможност да ги освобoди от изпита при условие че по време на семестъра са постигнали резултат по-висок от четворка. Заради нарушението ръководството на УНСС искало да наложи най-тежко наказание на Соня Докова.

Стати Статев ректор на УНСС: "Аз я повиках вчера в 11 часа ѝ предложих двата варианта. Единият вариант беше, ако пожелае да се пенсионира и другия вариант, е да я уволня дисциплинарно. Тя избра варианта да се пенсионира".

Академичният съвет искал да отстрани и студента, но той се извинил за постъпката си и съветът, решил да го накаже с последно предупреждение. Група студенти, които смятат, че Кезим Медев е трябвало да уведоми за нередностите първо органите в университета организира протест и изрази подкрепата си за преподавателката.

Хюсеин - студент: Единственото ни желание е Докова да излезе от университета с високо вдигната глава. Просто да не е по този начин нейното тръгване - жалко за катедрата, за университета.
Георги, студент: Професор Докова трябва да получи едно извинение. Тя няма как да се върне тука, тя е жена с достойнство и характер.

От УНСС съобщиха, че след скандала професор Докова е приета в болница. Резултатите от изпита няма да се анулират, за да не се създава хаос, а и никой от студентите не пожелал оценката му да бъде преразгледана, обясниха от УНСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 станаха жертвите на пожара в лондонския жилищен блок Гренфел тауър
12 станаха жертвите на пожара в лондонския жилищен блок Гренфел тауър
Онкоболен иска да помага на други болни българи
Онкоболен иска да помага на други болни българи