Над 50 души са загинали при стрелба на музикален фестивал в Лас Вегас. Ранените са над 200. Нападателят е убит. Властите потвърдиха, че той е 64-годишен мъж и е бил регистриран като гост на хотела, откъдето е стреляно. От полицията потвърдиха, че е заловена жена, за която се предполагаше, че е съучастничка на нападателя.

Междувременно главният шериф на Лас Вегас разкри пред медиите, че стрелецът е постъпил в хотела в четвъртък и че се е самоубил, преди полицията да нахлуе в стаята му. Той добави, че стрелецът е имал над десет броя огнестрелно оръжие, предаде Ройтерс.

Департаментът по вътрешна сигурност в САЩ заяви, че няма неминуема опасност за други концерти и подобни събития на територията на САЩ.

В района на нападението е била и българката Мария Костадинова, която е на студентска бригада в Съединените щати. Часове преди инцидента, тя и още българи пристигнали в Лас Вегас.

Българка в Лас Вегас: Заключени сме в хотел, има паника в града

Българка в Лас Вегас: Заключени сме в хотел, има паника в града

Поне 20 души са загинали, а над 100 са ранени след стрелба на музикален фестивал в Лас Вегас в района на казино Мандалей Бей. По информация на полиция...

Министерството на външните работи на България заяви, че няма данни за пострадали българи.