Специализираната прокуратура приключва разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов. Предстои внасянето на делото в съда, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Мартинов е обвинен за изнудване, за което е предвидено наказание Лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на имущество. Бившият депутат от ГЕРБ е бил призован днес в Спецпрокуратурата за предявяване на прецизираното обвинение, но не се е явил по здравословни причини. Той ще бъде привлечен като обвинеяем на 16 януари.

Разследването срещу него получи известност като "суджукгейт". В края на декември един от свидетелите по делото и семейството му получиха охрана. Тогава започна и проверка за посегателства срещу личността и имуществото на свидетелите по случая. Мартинов е пуснат под гаранция в размер на 20 000 лева. Предстои в кратки срокове спецпрокуратурата да внесе обвинителния акт срещу него в съда.

Заради "Суджукгейт": Повдигнаха обвинения на бившия депутат Живко Мартинов

Заради "Суджукгейт": Повдигнаха обвинения на бившия депутат Живко Мартинов

Специализираното звено „Антикорупция" при Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Живко Мартинов - бивш народен представител от 44-то Народ...