Сухо дърво създава опасност за движението в квартал "Иван Вазов". Това сигнализират зрители на Българската национална телевизия. Те разказват, че нееднократно са подавали сигнали за проблема.

Янко Богатинов живее на улица "Краище" от 30 години. През това време е участвал в засаждането на много от дърветата в градинката пред блок 16. Въпреки това не може да се погрижи за сухите дървета и клони, защото според общинските разпоредби отстраняването им се извършва само от местните власти.

Янко Богатинов
"Отсреща има една бреза, която е изсъхнала от три години и няма кой да я изсече. Миналата година падна върху жиците отгоре. Тя беше засъхнала само, но от две години е напълно изсъхнала. Миналата година даже един клон, даже и сега виси клон, който всеки момент може да падне върху тротоара долу."

Изсъхналата бреза, за която жителите на улица "Краище" са подавали нееднократно сигнали през последните три години, се намира на около три метра от трамвайната линия.

Живеещите наколо разказват, че освен сухото дърво, често в градинката над пейките падат и сухи клони, които също трябва да се отстранят.

Янко Богатинов
"Ето това са сухи клони, които падат. Има три-четири случая, когато са паднали дето са по-тънки клони, та няма наранявания."

Обърнахме се с проблема и към Столичната община. От там коментираха, че от администрацията на район "Триадица" са направили проверка по сигнала. След експертиза сухото дърво ще бъде премхнато, но преди това ще бъде въведена специална организация на движението заради близостта до трамвайните линии. А кастренето на опасни и сухи клони в градинката ще бъде извършено през есента.