НОВИНИ

Султанка Петрова: Предвиждаме безплатни детски градини за семейства с три деца

"Има идея да се подпомагат семейства с най-вече трето дете с безплатна детска ясла, градина, дрехи, помагала за училище, да се мотивират децата да ходят на училището. Това е приоритет на правителството на г-н Борисов. Това каза в Денят започва" Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика. "Този акцент, който поставихме на кръглата маса в СУ на 9 юли, разглежда в по-голяма аспект проблемите на демографската криза. Регионалното различие вече е изключително тежко. Това ще бъде наш акцент.

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 19.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика: Ние искаме да направим разрез на самите региони, за да видим къде се крие проблемът. Това може да стане единствено чрез политики, насочени към съответните общини.

За дискриминацията при започване на работа тя каза следното: " Ние трябва да имаме санкции към такива работодатели, които дискриминират българската жена. Това е изключително голям проблем. Ние трябва да гарантираме работа поне на един от двамата родители при семейство с повече деца. България наистина има нужда от голяма мощна кампания, защото е време да се събуди българското общество.

Относно нетрадиционното образование и социалното предприемачество говори Пламен Попов от кампания „Аз събуждам България”

Пламен Попов: "Ние се занимаваме с неформално образование в България близо 2 години като частен бизнес и вждаме какви са ефектите от обучение за ефективна комуникация, презентационни умения, онлайн маркетинг, лични финанси и неща, които могат да повишат качеството и на живот дори да се продадеш добре на работа.

Кампанията е абсолютно безплатна. Предстои да се проведе в Южния парк с много лектори и музиканти. Проектът има подкрепа от българите, живеещи във Великобритания. "Надяваме се чрез добрите практики хората наистина да намерят своето място. Зам.-министърът сподели още, че Министерството на труда и социалната политика се е ангажирало до края на 2017 година да има закон за социалната икономика в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести и ранени след сблъсъци в бежански център на гръцкия остров Лесбос
Арести и ранени след сблъсъци в бежански център на гръцкия остров Лесбос
Автомобилът като оръжие
Автомобилът като оръжие