НОВИНИ

Султанка Петрова: Трябва да преборим бизнеса с фалшивите документи за ТЕЛК

Надявам се да преборим бизнеса с фалшивите документи за ТЕЛК. Това е тема, която от години се върти в публичното пространство и за която политиците говорят по време на избори. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-социалния министър Султанка Петрова.

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 04.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

По думите на Петрова, за първи път сегашното правителство е поставило много важна задача в своята управленска програма, а това е свързано с усъвършенстването на медицинската експертиза и експертизата на работоспособността.

Султанка Петрова - зам.-министър на труда и социалната политика: След като имаме политическа подкрепа и воля, наистина да направим реформа в тази система, свързана с медицинската експертиза и експертизата на работоспособността, трябва да се справим и сме задължени да го направим, защото сме поели ангажимент към българските граждани, че наистина има много недоброжелатели, които са злоупотребили с решенията на ТЕЛК и отдавна говорим за злоупотреби както в здравната, така и в социалната система. Всички тези злоупотреби изключително много вредят на разходването на публични средства. От 2000 г. до 2016 г. тези публични разходи за инвалидни пенсии са се увеличили 7 пъти.

И едно от нещата, които ще се направят, е промяна в наредбата за медицинска експертиза, допълни Султанка Петрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: ГЕРБ категорично не работят за импийчмънт на президента
Бойко Борисов: ГЕРБ категорично не работят за импийчмънт на президента
Автобус от градския транспорт в Пловдив препуска с 90 км/ч
Автобус от градския транспорт в Пловдив препуска с 90 км/ч