НОВИНИ

Съвет по общите въпроси в Брюксел

Европейският съюз остава единен по отношение на Брекзит и твърдо подкрепя главния преговарящ Мишел Барние. Това каза в Брюксел вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която ръководи заседание на Съвета по общи въпроси, посветено на Брекзит.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
22:50, 27.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
съвет общите въпроси брюксел

В края на март европейските лидери ще трябва да утвърдят насоките за преговорите с Лондон, които са свързани с бъдещите отношения. Утре Европейската комисия ще публикува документ от 120 страници с позицията на Брюксел. Мишел Барние коментира, че е разтревожен от малкото оставащо време и различията между ЕС и Великобритания, свързани с преходния период.

Мишел Барние - главен преговарящ от страна на ЕК: "По въпроса за преходния период, както казах и на министрите, има съществени разлики между нас и Обединеното кралство. Ние искаме ясни условия и измерения за този период, като например неговата продължителност. Логично е той да приключи на 31 декември 2020 година, което е свързано и с многогодишната финансова рамка на ЕС. Лондон иска продължителността да е неопределена, нещо, което е невъзможно".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови мерки срещу телефонните измамници
Нови мерки срещу телефонните измамници
Проверяват Агенцията на храните заради избити птици
Проверяват Агенцията на храните заради избити птици