НОВИНИ

Светият синод решава съдбата на архимандрит Дионисий

Светият синод трябва да реши каква да е съдбата на архимандрит Дионисий. Очаква се пред Синода да се съберат на протест миряни с искане за неговото отстраняване и едновременно с това молитвено бдение в негова подкрепа.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
07:10, 18.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Сериозните нападки срещу председателя на храма Св. Александър Невски започнаха след зарята на Възкресение. През последните 5 месеца Дионисий си позволи доста неканонични нововъведения в църковните служби. Пред сградата на синода са се събрали поддръжници и противници на Дионисий, най-много са полицаите, които охраняват двата протеста.

Георги Тодоров: Там, където е божественото, там светското трябва да стой настрани, още повече това не бива да бъде внесено от самите църковници. Когато светският дух се облече в расо, когато говори от амвона той вече легитимира кича, легитимира бездуховността.

БНТ: Как си обяснявате това напрежение?

Михаил Славов - пианист: Много просто, камъните се мятат по узрелите плодове. Смятам, че той е добрата фигура, а другите го направиха злонамерен. Аз заставам зад гърба му, защото лично преценявам неговите заслуги за краткия период от 5 месеца.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България предава председателството на Комитета на министрите на Естония
България предава председателството на Комитета на министрите на Естония
Доналд Тръмп: Искам да се срещна с Ким Чен Ун
Доналд Тръмп: Искам да се срещна с Ким Чен Ун