НОВИНИ

Светлинно дрон шоу - все по-популярна атракция в Китай

Традициите не са това, което бяха и през последните години китайците заменят традиционната пищна заря със спиращо дъха светлинно дрон шоу.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 08.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Погледнете към небето и се насладете на уникален въздушен балет... с участието на 500 дрона! С тяхна помощ се разказват истории.

През последните няколко години редица начинаещи компании се ориентират към създаването на спектакли с безпилотни машини. Освен възможността им да летят, се използва и това, че се оборудват с различни по цвят светещи диоди.

Джън Ян, артистичен директор на стартъп: Всеки дрон има предварително зададени координати. Когато вече са в небето, всеки си знае мястото.

Само един компютър контролира дроновете. Като предварително се задава траекторията, скоростта и позицията на машините. За постигане на истинско съвършенство се изискват седмици подготовка. За този грандиозен спектакъл са били необходими и 4 дни репетиции.

Предимството на дрона е, че с него можеш да направиш всякакви форми и фигури, дори приказни герои. Да разкажеш цяла история. С традиционните фойерверки това е невъзможно.

Китайците обаче са много обрани около детайлите и подготовката на тези представления, защото пазят уменията за себе си. А всеки зрелищен спектакъл продължава около 12 минути - толкова, колкото издържат батериите на дроновете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души са задържани при спецакция в Димитровград
Петима души са задържани при спецакция в Димитровград
Армията е готова да изпрати до 3000 военни и техника по границата с Гърция
Армията е готова да изпрати до 3000 военни и техника по границата с Гърция