НОВИНИ

Светлинно шоу за Деня на Европа ще има в Пловдив

С уникално светлинно шоу в Пловдив ще бъде отбелязан Денят на Европа. Първият спектакъл започва тази вечер от 21,30 часа, когато част от най-красивите сгради в Европейската столица на културата ще оживеят с помощта на триизмерни цветни прожекции и няколко светлинни инсталации. Спектакълът е организиран от бюрото на Европейския парламент, Представителството на Европейската комисия в България и общинска фондация „Пловдив 2019".

bnt avatar logo
от Деница Торньова
20:56, 09.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Спектакълът е част от престижния "Фестивал на светлините", които гостуват за първи път в Пловдив. На площад "Стефан Стамболов" е едно от местата, които са част от светлинното шоу. Инсталация ще има и на стълбите с водната каскада на главната улица, в градината "Цар Симеон", както и на Римския стадион.

На площад "Стефан Стамболов" ще бъде прожектиран и 3D филмът "Заедно избираме своето бъдеще". Неговото послание е че всеки глас на европейските избори на 26 май има значение.

;
Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България: Нека да дойдат хората и да го видят на място. Първият мапинг ще започне в 21:30 ч., като след това през 15 минути ще бъде излъчвано. Ще излъчваме и на български и на английски за гостите на града, които съответно не говорят български, за да могат и те да се запознаят с концепцията на това шоу.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Плевен издирва изчезнало момиче
Полицията в Плевен издирва изчезнало момиче
Разкрита е схема за трафик на хора чрез фиктивни бракове
Разкрита е схема за трафик на хора чрез фиктивни бракове