НОВИНИ

Двама висши сътрудници на Тереза Мей подадоха оставка

Двама висши сътрудници на британския премиер Тереза Мей подадоха оставка, след като на предсрочните парламентарни избори Консервативната партия не успя да спечели мнозинство, предаде Ройтерс. Те поеха част от вината за катастрофалния за консерваторите резултат, който може да нанесе и смъртоносен удар на Мей като премиер, отбелязва Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:29, 10.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
двама висши сътрудници тереза мей подадоха оставка

Ник Тимъти, единият от ръководителите на политическия кабинет на Мей, съобщи на сайта на партията, че вчера е подал о оставка. "Причината за разочароващия резултат не беше липсата на подкрепа за Тереза Мей и консерваторите, а неочакваният скок на подкрепата за лейбъристите", пише той.

"Поемам отговорността за моята роля в тази предизборна кампания, която се състоеше в това да отговарям за политическата ни програма." Тимъти посочва, че по-специално съжалява за решението си в предизборната програма да не бъде включено въвеждането на горен и долен праг по отношение на предложените от консерваторите мерки за намаляване на разходите за социални нужди.

Може много да се разсъждава за причините за този резултат от изборите, но простата истина е, че Великобритания е разделена страна: мнозина се умориха от мерките за строги икономии, мнозина са разочаровани или недоволни от излизането на Великобритания от ЕС, цитира ТАСС изявлението на съветника на Мей.

Би Би Си съобщи, че оставка е подала и Фиона Хил, другият ръководител на политическия кабинет на Мей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германският военен министър Урсула фон дер Лайен: ​​Няма да има европейска армия
Германският военен министър Урсула фон дер Лайен: ​​Няма да има европейска армия
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска