НОВИНИ

Съветникът по национална сигурност на САЩ отмени пътуването си до Южна Корея

Съветникът по националната сигурност Джон Болтън е отменил планирано пътуване до Южна Корея, заради продължаващата политическа криза във Венецуела, пише електронното издание на американския вестник The Hill.

bnt avatar logo
от „Фокус“
17:37, 23.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
По света
съветникът национална сигурност сащ отмени пътуването южна корея

Говорител на Националния съвет за сигурност каза пред CNN в събота, че Болтън няма да предприеме планираното си пътуване следващата седмица в Южна Корея, за да "се съсредоточи върху събития във Венецуела". Говорителят добави, че Болтън все пак ще присъства на предстоящата среща на върха между президента Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, Виетнам.

"Посланик Болтън отмени пътуването си до Република Корея, за да се съсредоточи върху събитията във Венецуела", каза Гарет Маркиз.

Ескалиращата политическа криза във Венецуела достигна нова кулминация в петък, след като двама коренни жители бяха убити от венецуелски военни сили на един от граничните пунктове на страната с Бразилия.

;

Венецуела е обхваната от мащабни протести в опит да е окаже натиск върху президента Николас Мадуро да се оттегли, пише изданието. Промяната в плановете на Болтън идва точно преди планираната среща между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун следващата седмица, посветена на денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Смята се, че тази среща включва разговор на четири очи между двамата лидери, докато представители на Белия дом твърдят, че общият формат ще бъде подобен на миналогодишната среща в Сингапур. "По формат ще бъде подобно на това, което видяхте миналия юни в Сингапур", заяви старши служител на администрацията.

"Ще има възможност двамата лидери да се срещнат един с друг, да обядват заедно и да се включат в разширени срещи на съответните делегации."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вучич: В Сърбия е възможно да се проведат предсрочни избори
Вучич: В Сърбия е възможно да се проведат предсрочни избори
Автобус се запали на АМ „Хемус“, няма пострадали хора
Автобус се запали на АМ „Хемус“, няма пострадали хора