НОВИНИ

Светофар бави движението по наскоро ремонтиран участък от Oколовръстния път

Неуредици в Западната дъга в София и Околовръстния път създават предпоставки за огромни задръствания рано сутрин и късно вечер. Това установи репортерска проверка на БНТ 2.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
20:10, 01.07.2016
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Този светофар се намира на Западната дъга на Околовръстния път в столицата. От едната му страна е квартал “Люлин”, а от другата - "Филиповци". Светофарът е сложен на скоростен трилентов път, за да могат пешеходците да пресичат. Идеята беше след построяването на надлез над пътя, светофарът да се премахне, но това не се случи. Шофьорите не разбират защо има свефор тук.

"Това е широколентов път, как може да има?"

"Според мен не е въобще нормално това, което са направили на пътя."

"Защо?"

"Ами опасно е. Мен ме е страх да си пускам децата."

Светофарът е истинско предизвикателство за шофьорите на товарните камиони, които карат с максимално позволената скорост.

"Да ви кажа честно стават големи задръствания и като се пуснем и отгоре с товар, трудно се спира."

"А според вас какво е решението? Трябва ли да се махне?"

"Надлез, надлез. Само с надлез. На този главен път трябва надлез."

Пешеходците също се оплакват. Независимо че има надлез над пътя, по който може да се минава, всеки от квартал "Филиповци" използва светофара, за да не изкачва стълбите и да не изминава излишни метри.

"През надлеза можете ли да минете?"

"Опасни са много стълбите."

"Няма и светофар, тук всичко е развалено."

В близост - надлеза на Околовръстния път и булевард "Сливница", се намира и друг светофар, който всеки ден изправя шофьорите на нокти. Понякога заради задръстването се стига и до абсурдните ситуации да се бутат или блъскат поставените пътни знаци от шофьорите, за да се премине преди червената светлина.

"По принцип стават, да, когато съм минавал. Вечерно време, когато съм минавал към 18 часа стават. Но това става защото правят ремонт на Ломско шосе и е затворено за ремонт."

От утре пък в София се образуват нови тапи заради ремонти. От 2 юли започва рехабилитацията на булевард "Витоша" от НДК до Южния парк. Заради ремонта се забранява движението между булевард "България" и улица "Бяла черква". Закрива се зоната за платено паркиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застрашен ли е българският бизнес във Великобритания?
Застрашен ли е българският бизнес във Великобритания?
Джулай морнинг в страната
Джулай морнинг в страната