НОВИНИ

Световен ден на добротата: Посланието на Слава Рачева

За 19-та поредна година светът отбелязва денят на добротата. На този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ. Именно те основават днешния празник. Ние от БНТ избрахме да ви срещнем с познати лица от сцената и екрана с техните личнии истории и послания свързани с доброто.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
14:00, 13.11.2016
Чете се за: 00:21 мин.
Още

Според изследвания на психолози колкото повече добри постъпки върши човек, толкова по-щастлив се чувства. И учените допълват тази теза, като допълват, че тези, които дават всекидневен израз на своята благодарност, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония.

Учени от университета в Мичиган (САЩ) установиха, че добрите хора по-малко боледуват и живеят по-дълго. Стигнали до извода, че отзивчивите хора живеят средно с около 9 години по-дълго. Причина за това е, че когато човек прави нещо добро за другите, неговият мозък изработва по-голямо количество хормони на щастието (ендорфин и серотонин).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От РИК в Силистра искат професионални преброители на бюлетини
От РИК в Силистра искат професионални преброители на бюлетини
Земетресение със сила 7,4 разтърси Нова Зеландия
Земетресение със сила 7,4 разтърси Нова Зеландия