Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили най-невероятни неща по-добре от другите и са попаднали в книгата за Рекорди на Гинес. Този ден се отбелязва от 13 години и не престава да удивява с нови и нови списъци на постижения.

Само те си знаят какво им е коствало да влязат в книгата на Световните рекорди. Но веднъж признати, постиженията им остават там. Едва ли някой скоро ще подобри най-далечния кош със задно салто на Харлемските баскетболисти - от 17 метра и 71 сантиметра.

Едва ли Еньо Рубик е подозирал, че един ден китаецът Цюе Цзянцюй ще успее да подреди неговото кубче с главата надолу за 15 секунди и 84 стотни.

Отбелязват Световния ден на рекордите на Гинес с редица забавни събития

Отбелязват Световния ден на рекордите на Гинес с редица забавни събития

Понякога те са странни, щури, почти невероятни, но винаги рекорди. Днес е Световният ден на рекордите на Гинес! Десетилетия наред организацията обикал...

Един от най-новите рекорди в книгата на Гинес е балкански. На панаир в Сараево 140 готвачи от Босна, Сърбия, Македония, Черна гора и Словения обединиха сили и направиха 14 хиляди 186 палачинки за 8 часа.

Но най-достойни за уважение безспорно са рекордите, които надмогват гравитацията и недъзите. Последната дума в тази категория е на американеца Арън Фодърингам. Той прелетя 21 метра и 35 сантиметра със засилка от рампа с инвалидната си количка.

​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес

​Излезе новото издание на Книгата на рекордите на Гинес

Осемдесет и пет годишна акробатка на въздушен трапец, собственик на най-бързия картинг, задвижван с ракетен двигател и кучето Федър, фен на подскоците...