НОВИНИ

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

На 1 декември 2019 г. (неделя) от 16:00 ч. на Моста на влюбените при НДК доброволци от клубовете на БМЧК от софийски училища ще раздават информационни материали и червени панделки. Те ще проведат и анкета, с която ще проверят осведомеността на гражданите за начините на предаване и предпазване от ХИВ, а в 17:00 ч. в Студентския дом – София, доброволци на БМЧК ще изнесат пред български и чуждестранни студенти презентация по темата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:01, 30.11.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
декември отбелязваме световния ден борба спин

В подлеза на метростанция "Сердика" от 16:00 до 17:00 ч. младежите ще разиграват образователни игри, посветени на борбата с ХИВ/СПИН и ще раздават информационни здравни материали.

В рамките на инициативата всички софиянци и гости на града ще могат да се включат в традиционното шествие на доброволците на Столичната организация на БЧК, което ще тръгне в 17:00 ч. от пл. "Св. Неделя", ще премине по бул."Витоша" и ще приключи на Моста на влюбените. Участниците ще оформят с плат и запалени свещи червената панделка – международен символ на анти-СПИН кампанията.

Партньори на Българския Младежки Червен кръст в отбелязването на 1 декември са: Министерството на здравеопазването, Фондация „Сингъл степ“, Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Център за сексуално здраве – София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападателят от Лондон бридж е бил освободен условно миналата година
Нападателят от "Лондон бридж" е бил освободен условно миналата година
Премиерът на Малта подава оставка на 18 януари
Премиерът на Малта подава оставка на 18 януари