Дни преди участието си на Европейското първенство по бокс Станимира Петрова се впуска в поредна благородна инициатива. Световната ни шампионка ще се снима в документалния филм "Хаштаг агресия", насочен към предотвратяване на необузданото поведение сред младите. Петрова говори специално пред БНТ.

Спортът е оръжие, с което агресията сред младите може да бъде овладяна, смята Станимира. Във филма ще видим и още едно от популярните ни имена на ринга - Даниел Асенов.

Станимира Петрова: Агресията по никакъв начин не може да помогне. Реално ти замъглява съзнанието и твоя поглед над нещата. При подрастващите, за съжаление, много често се наблюдава. И боксът е много подходящ спорт, а и като цяло бойните изкуства. Защото в залата можеш да изкараш тази негативна емоция.

В допълнение - Петрова вече повече от месец набира средства, с които да помогне за лечението на пострадалата при катастрофа Йорданка Митева. В инициативата вече са се включили повече от 30 спортисти.

Станимира Петрова: Има още нови артикули, които ще се докарат. Надявам се да се включват още хора, които могат да помогнат. Аз ги призовавам. Защото все още липсват, може би, около 50-60 хиляди.