НОВИНИ

Световната банка откри свой офис за споделени услуги в София

От столицата на България ще се осъществяват вътрешни операции на световната финансова институция. За тази цел ще бъдат наети 300 специалисти основно в сферата на информационните технологии.

bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 18.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След Индия България става домакин на втория изнесен офис на Световната банка. Софийският хай-тех парк приютява специалистите, които ще подсигуряват дейността на финансовата институция. Двама младежи от националния отбор по синтетична биология обясниха защо са избрали да останат в България.

Микаела Станчева: Моята лична мотивация да остана в България е защото съм си у дома

Децата като вас са най-добрата реклама на държавата, обърна се премиерът Бойко Борисов към двамата млади учени. Световната банка консултираше България при концесията на "Летище София" и Борисов покани банката да финансира и наблюдава изграждането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана.

Бойко Борисов, министър-председател: Индустриалните зони се множат и трябва да ви кажа, че в момента, в който я направим, тя вече е пълна индустриалната зона.

Главният административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг посочи, че с офиса в София банката ще разпределя по-ефективно корпоративните си ресурси и ще може да помага още повече на бедните хора по света. Той е изключително доволен от новите работни места в България, а финансовият министър Владислав Горанов му отговори с шеговити предложение.

Владислав Горанов, министър на финансите: Няма нужда да бързате да местите централата, но може да го обмислите.

Официалните гости разгледаха работните места на служителите на Световната банка в София и оставиха послания на специално пано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлово е център на честванията на 182 години от рождението на Васил Левски
Карлово е център на честванията на 182 години от рождението на Васил Левски
Завърши международното военно учение Platinium Lion-2019
Завърши международното военно учение "Platinium Lion-2019"