НОВИНИ

Световната оперна певица Елина Гаранча завладя българската публика

Световната оперна звезда Елина Гаранча изпълни с възторг българската публика, която дойде в зала 1 на НДК за първия ѝ концeрт у нас. Примата представи програма, с която през последните месеци покори почитателите си в цяла Европа. Сценичното ѝ присъствие беше комбинирано с брилянтна техника и програма извън клишетата на този тип концерти. Вижте още в репортажа на Миглена Стойчева и Огнян Колчаков във видеото.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
12:40, 24.09.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Освен блестяща певица и елегантна жена Елина Гаранча е и полиглот. Музикалният ѝ слух ѝ помага да учи бързо нови думи и така в момента с лекотата, с която пее, говори пет езика. Никога не показва ноктите на ръцете си заради страстта си към градинарството. Не се срамува да признае, че сама сади доматите и краставиците, с които храни двете си дъщери. Обикновените ѝ занимания обаче не ѝ пречат да е изискана, елегантна и да демонстрира великолепен музикален вкус, когато излезе на сцената. Има пълно доверие, когато на диригентския пулт застава съпругът ѝ Карел Марк Чичон, но признава, че това е деликатна ситуация.

Елина Гаранча, оперна певица: Когато работя заедно със съпруга ми и има и други певци, той автоматично си мисли: "Трябва да направя някаква забележки на жена ми, иначе другите ще си помислят, че я толерирам. От друга страна ние сме репетирали толкова много пъти, че защо да й казвам нещо". Много е трудно да намериш в такъв случай златната среда, така че да е правилно за всички наоколо, но и да е правилно в отношенията между нас. Ние винаги работим у дома, репетираме у дома и ако има нещо за обсъждане, го правим у дома. Не обсъждаме нищо пред другите хора и това е някакъв вид катастрофа. По тази причина решихме да не правим заедно оперни продукции. Защото аз мога да харесвам даден колега, а той - не. Или обратното. Много е коварно това положение. Затова правим само концерти и ни се получава страхотно.

Появата на Елина Гаранча у нас нямаше да бъде възможна без усилията на Софийската филхармония да представя на публиката световни оперни звезди. Концертът снощи беше повече от успех за оркестъра, който за пореден път доказа, че има нивото да партнира на артисти от международна величина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма жертви и материални щети след труса край Истанбул
Няма жертви и материални щети след труса край Истанбул
Национална стачка блокира Гърция
Национална стачка блокира Гърция