НОВИНИ

Световни медии за посещението на папата в България

Силен отзвук в световните медии за визитата на папа Франциск у нас. Британската БиБиСи подчертава, че основна цел на посещението на Светия отец е затопляне на отношенията между католическата и православната църква.

световни медии посещението папата българия
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 06.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Сред акцентите е и отказът на Българската православна църква за съвместна молитва с папата. БиБиСи говори и за т.нар от папата "демографска зима" в страната ни и необходимостта държавата да подпомага младите семейства, за да имат стимул да раждат повече деца.

Евронюз акцентира върху призива на папа Франциск България и българите да отворят сърцата си към бежанците. Телевизията разказва и за днешното му посещение в бежанския център във "Враждебна".

Дойче Веле разказва, че изборът на България и Македония за 28-мото пътуване в чужбина на папата не е случаен. Според немското издание, въпреки че католиците са малцинство в страната ни, отношението на българите към визитата на Франциск, е повече от положително.

Хладното посрещане от страна на БПЦ и самотната молитва на папата в катедралния храм "Св. Александър Невски" са водещи в статията на Ню Йорк Таймс. Вестникът помества и интервюта с граждани, които вчера са присъствали на площада, а част от тях изразяват несъгласието си с позицията му по въпросите за бежанците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Медведев
Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Медведев
Румен Радев: Войската преживя всякакви експерименти, но винаги оцеляваше
Румен Радев: Войската преживя всякакви експерименти, но винаги оцеляваше