Българският президент Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега. В него българският държавен глава изразява надежда двамата да работят заедно в интерес и за благото на нашите два народа за разгръщане на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области.

Западът реагира сдържано към победата на Путин с очертаване на предизвикателствата на международната арена. Белият дом отбеляза, че изходът от вота не е изненадващ и не е предвиден телефонен разговор Тръмп - Путин.

Руският президент получи поздравления от лидери на съюзнически страни.

От нашите пратеници в Москва: Путин обяви приоритетите за четвъртия си мандат

От нашите пратеници в Москва: Путин обяви приоритетите за четвъртия си мандат

Владимир Путин спечели президентските избори в Русия с безпрецедентна подкрепа - за него са гласували 76 на сто от избирателите или 56 милиона души. Т...

Руско-китайското стратегическо партньорство е на историческо равнище и е пример за изграждане на нов тип международни отношения. Това се казва в послание на китайския лидер Си Дзинпин.

Си Дзинпин поздрави Владимир Путин за преизбирането му

Си Дзинпин поздрави Владимир Путин за преизбирането му

Китайският президент Си Цзинпин поздрави днес руския си колега Владимир Путин за преизбирането му. Си заяви, че китайско-руските отношения са в своя з...

В телефонен разговор на Путин с японският премиер Шинздо Абе са били обсъдени проблемите около мирния договор, Курилските острови и Корейския полуостров.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани руския лидер да използва преизбирането си, за да работи за нормализиране на отношенията със Западна Европа. Канцлерът Меркел изпраща телеграма, която ще очертае предизвикателствата пред двустранните отношения.

В телефонен разговор с Путин френският президент Макрон е пожелал успех на Русия и народа ѝ в модернизацията на страната. Париж обаче е повдигнал въпроси за ситуацията в Сирия, териториалната цялост на Украйна и отговорността за нападението в Солсбъри. Путин е определил обвиненията срещу Москва за отравянето на семейство Скрипал като недоказани.

​Сдържана реакция на Запада към победата на Путин

​Сдържана реакция на Запада към победата на Путин

Сдържана реакция на Запада към победата на Путин и поздравления от съюзнически страни като Иран, Сирия, Казахстан, Узбекистан, Азербейджан, Беларус, В...

Лондон обяви, че ще коментира руските избори след като се запознае с доклада на ОССЕ, но отново отхвърли опроверженията на Москва по аферата Скрипал.

Международните наблюдатели посочиха, че на руския вот не е имало реална надпревара.

Майкъл Георг Линк, специален координатор на ОССЕ: Ограниченията на основните свободи на събирания, сдружаване и изразяване, както и при регистрацията на кандидати, намалиха възможността за политически ангажименти и доведоха до липса на реална конкуренция.

Евросъюзът критикува констатираните нарушения, призова за тяхното отстраняване и определи като незаконни изборите в Крим.

Румен Радев поздрави Владимир Путин по повод преизбирането му за президент

Румен Радев поздрави Владимир Путин по повод преизбирането му за президент

Българският държавен глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод спечелената от него победа на изборите...