НОВИНИ

Световни звезди идват в София за благотворителен концерт

Очакваме Мик Джагър да ни посети. Мегазвездата е казал да на първоначалните разговори за участие в световен благотворителен концерт. София има честта да е домакин на събитието, на 1 октомври.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:43, 07.07.2016
7747
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Някои си спомнят Live Aid от 85-та, едновремeнно на "Уембли" и във Филаделфия, с елита на световната сцена заедно, в подкрепа на гладуващите деца в Африка. 31 години по-късно се подготвя концерта "Мир за теб, мир за мен", в помощ на децата, жертва на войни и агресия. Денят е 1 октомври, мястото - стадион "Васил Левски".

Робин ДиМаджио - продуцент, музикален директор на ООН: Ще има може би 20 големи имена от САЩ, но аз искам още да има и британски имена, български, китайски, руски, германски. Да има смисъл, а не просто звезди. Така че светът да дойде на концерта в София и светът да чуе песента от София.
Живко Ботев - режисьор, фондация "Мир за теб, мир за мен": Ние вкарваме две нови неща от LIVE AID 85. Едното, че сме извън англоезичните държави. И второ, че ще бъде глобален концерт, ще участват хора от целия свят, с техните култури.

Звезди от световната сцена ще се изсипят в София, за мега концерта. Продуцентът и музикален директор на ООН Робин Ди Маджио казва, че звездите ще дойдат с отворено сърце в София, защото смятат ,че това е много романтично и енергийно място.

Робин Димаджио: Първият положителен отговор от разговорите е от Мик Джагър.
Наистина?
Ето такава реакция, като вашата ме прави щастлив.
Не мога да си представя Мик Джагър тук.
Защо не, не си представяйте, просто го оставете да се случи.

Разговори са водени и с Род Стюарт, Слаш, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, "Ърт Уинд енд Файър" и Джони Деп. Подготвят обща песен по музика на Константин Цеков, ще я запишат в прочутото студио "Аби Роуд". Планира се концертът да бъде излъчван в над 50 държави. Събраните средства ще предоставят на Червения кръст и полумесец, а някои от звездите ще се включат и с лични средства в каузата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест и извънредна пресконференция на Вежди Рашидов заради уволнения художник
Протест и извънредна пресконференция на Вежди Рашидов заради уволнения художник
Празник на шоколада в София
Празник на шоколада в София