НОВИНИ

Световните реакции след поредния атентат в Лондон

Четирима французи, испанец, двама австралийски граждани и новозеландец са сред ранените при нападението в Лондон, стана ясно днес. Няма пострадали българи. Франция е повече от всякога до Великобритания, написа още през нощта френският президент Еманюел Макрон.

световните реакции поредния атентат лондон
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 04.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Решимост за борба с тероризма и солидарност с британския народ изразиха германският канцлер Ангела Меркел, председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, канадският премиер Джъстин Трюдо, крал Фелипе VI и премиерът Мариано Рахой.

Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования и в телеграма до премиера Мей е заявил, че е нужен общ отговор срещу тероризма.

"С вас сме, бог да ви благослови", написа в Туитър американският президент. Преди това обаче напомни, че е нужна забрана за пътуване, а после през деня коментира, че трябва да се спре с политическата коректност. Папа Франциск се помоли за жертвите, а в знак на скръб за тях тази вечер ще угаснат светлините на Айфеловата кула.

България стои редом с Великобритания в борбата с тероризма. Това написа президентът Румен Радев в профила си в Туитър. Премиерът Бойко Борисов поднесе съболезнованията си за кървавата атака в Лондон в телеграма до премиера Тереза Мей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свидетел на хаоса в Торино: Беше невиждана блъсканица
Свидетел на хаоса в Торино: Беше невиждана блъсканица
Дали пресичаме безопасно булевардите, използвайки подлези?
Дали пресичаме безопасно булевардите, използвайки подлези?