НОВИНИ

Световно известният струнен квартет Бонд с концерти във Варна и Бургас

Най-известният струнен квартет в света - "Бонд", гостува за първи път във Варна и Бургас. Концертите им са разпродадени дни преди датите. Днес "Бонд'" вдигнаха на крака публиката в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, но преди това споделиха плановете си с екипа на БНТ-Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Николов / Н. Чавдаров
19:35, 21.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Публиката във Варна и Бургас първа има възможност да чуе предпремиерно композиции от новия албум на струнния квартет. Петият диск на "Бонд" трябва да излезе до седмици.

Еос Чатър, втора цигулка
"Албумът е доста вдъхновяващ. Работихме със световно известните композитори на филмова музика Дейвид Арнолд и Майкъл Джакино. Създадохме заедно няколко композиции. Дискът се получи много солиден. Нямаме търпение да го издадем и да го представим пред публика."

"Бонд" се събират през 1999 с ясната идея, че искат да променят класическата музика. 18 години по-късно те са най-известния струнен квартет в света с над 4 милиона продадени албума. Работили са с имена като Лучано Павароти, Пол Маккартни, Джими Пейдж, но никога не са записвали с певци.

Гай И, чело
"С интерес бих работила с Мерилин Менсън. Не знам обаче другите как ще го приемат. Когато бях на 15 свирех в една траш метъл банда, която саркастично бяхме кръстили „Щастливите магазинерки“."

Името на квартета често се изписва с малки букви, защото "Бонд" с главни букви или първа главна буква са думи, запазена марка на най-известния таен агент в света 007.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Още нямаме одобрение на коалиционното споразумение
Цветанов: Още нямаме одобрение на коалиционното споразумение
Плевнелиев критикува Радев за уседналостта
Плевнелиев критикува Радев за уседналостта