НОВИНИ

Световноизвестният френски певец Шарл Азнавур е починал от естествена смърт

Световноизвестният френски певец Шарл Азнавур е починал от естествена смърт показват резултатите от извършената аутопсия. Майсторът на френския шансон ни напусна вчера на 94 годишна възраст.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:28, 02.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Шарл Азнавур е бил открит във ваната в имението му в Муриес, северно от Марсилия. Банята е в непосредствена близост до спалнята на певеца. Патоанатомите, извършили аутопсия в медицински център в Ним, изключват удавяне вследствие на прилошаване. Тялото вече е предадено на близките.

Пазаруваше като всеки друг, разхождаше се из Муриес. Беше достъпен, разговаряше с хората, беше любезен.

Снощи Айфеловата кула заблестя в златно в чест на Шарл Азнавур. Днес актрисата Вероник Жьоне призова хората да се съберат на площада на Републиката в Париж и в цялата страна и да пеят и танцуват на неговата музика в знак на благодарност, за това което им е оставил. Кметът на Париж Ан Идалго предложи улица в столицата да носи името на певеца

;

Френски политици, сред тях и бившият президент Франсоа Оланд, и хора на изкуството като Силви Вартан, се обявиха за погребение със специални почести. Решението няма да бъде взето без съгласието на семейството.

В Армения - страната, откъдето са родителите на Азнавур и където го приемат като национален герой - хиляди хора подписваха днес книга със съболезнования. Правителството на Армения ще обяви национален траур в деня на погребението на великия музикант. Датата за него още не е обявена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каталунският премиер заплашва да оттегли подкрепата си за испанския си колега
Каталунският премиер заплашва да оттегли подкрепата си за испанския си колега
33-годишен мъж е прострелян в Раковски
33-годишен мъж е прострелян в Раковски