Световноизвестното мецосопрано Елина Гаранча е за първи път у нас. Тя ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 23 септември. Събитието ще даде началото на сезона на Софийската филхармония.

На сцената латвийската звезда ще излезе заедно със съпруга си - британския диригент Карел Марк Чичон. Елина Гаранча е чест гост на най-големите оперни театри, а името й присъства много пъти в афиша на Метрополитън опера. Едно от емблематичните й сценични партньорства е с друга голяма оперна звезда - рускато сопрано Анна Нетребко. Оперната прима пожела да се срещне с почитатели след концерта и да даде автографи на най-страстните си фенове в България.

Елина Гаранча, мецосопрано: Искам да ви поканя, скъпа българска публика, да дойдете на моя концерт на 23 септември заедно с маестро Карел Марк Чичон и Софийската филхармония. Това ще е прекрасна вечер, пълна оперни арии и откъси популярни класически произведения. Надявам се да ви подаря една незабравима вечер, изпълнена с красиви мелодии, прекрасна атмосфера и емоции и нямам търпение да се срещнем на 23 септември.