НОВИНИ

Световното население достигна 7,4 милиарда души

Световното население малко е нараснало през 2016 г., достигайки 7,4 милиарда души, се казва в информация на ООН, цитирана от Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:25, 01.12.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
световното население достигна милиарда души

Фондът на ООН за населението публикува своя доклад "Състояние на световното население - 2016" в Аман, Йордания. Ръководителят на регионалния офис на фонда в Йордания Даниъл Бейкър хвърли светлина върху потенциалния ефект от преодоляването на неравенството между двата пола сред половината от световното население под 24-годишна възраст.

"Провалът на усилията да се инвестира в момичетата не е нищо друго, освен планирана бедност", отбеляза Бейкър. В доклада се казва, че световното население се е увеличило с 1,1 процента, достигайки 7, 433 милиарда души, след като е било 7,349 милиарда души предишната година.

Докладът обръща внимание на благосъстоянието на 10-годишните момичета като показател за успех или провал в развитието. Уточнява се, че 89 процента от 125-те милиона 10-годишни на планетата живеят в развиващите се страни, където момичетата се сблъскват с проблеми, за да имат достъп до равнопоставено за двата пола образование и здравни грижи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баните в Овча купел и Горна баня стават общински
Баните в Овча купел и Горна баня стават общински
Роскосмос потвърди загубата на товарния кораб Прогрес
Роскосмос потвърди загубата на товарния кораб "Прогрес"