НОВИНИ

Близо 1 милион зрители на БНТ са гледали мача между Русия и Саудитска Арабия

БНТ е абсолютен лидер по зрителски интерес в първия ден от футболния шампионат на планетата!Близо 1 милион зрители са гледали мача между отборите на Русия и Саудитска Арабия, който обществената телевизия излъчи по БНТ 1 и БНТ HD. Впечатляващ зрителски интерес, по данни на GARB Audience Measurement Bulgaria, е привлякло специалното коментарно предаване „Трето полувреме“, което съпровожда футболните срещи, излъчвани само от обществената телевизия.

близо милион зрители бнт гледали мача русия саудитска арабия
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 15.06.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Над 700 000 души са гледали прякото предаване от официалното откриването на Световното първенство в Русия. Церемонията е привлякла 51,7% от аудиторията в активна възраст (18 – 34 години), а 55,5% от всички зрители в същия възрастов диапазон са гледали първата футболна среща от Модниал 2018.

Високата гледаемост донесе почти 47 % аудиторен дял на БНТ (база 4+).

Специалното предаване на БНТ „Трето полувреме“ днес стартира в 14,00 часа по БНТ HD. Гост в студиото е футболният специалист Велислав Вуцов. Футболните срещи от днешната програма на първенството ще бъдат излъчени по БНТ1 и БНТ HD – от 15:00 часа – Египет – Уругвай, от 18:00 часа – Мароко – Иран и един от най-оспорваните двубои между отборите на Португалия – Испания, пряко от стадион „Фишт“ в Сочи точно в 21:00 часа. Мачът ще коментират специалният пратеник на БНТ Петър Иванов и журналистът Андрей Демирев, а водещ на студийната програма, която продължава и след последната футболна среща, е Радостин Любомиров.


16 юни (събота) е единственият ден от Световното първенство по футбол , чиято програма предвижда 4 футболни срещи. Зрителите ще имат възможност да ги гледат пряко по БНТ 1 и БНТ HD:

13:00 ч. – Франция – Австралия

16:00 ч. – Аржентина – Исландия

19:00 ч. – Перу – Дания

22:00 ч. – Хърватия – Нигерия

Коментарното студио „Трето полувреме“ утрее с начален час 12:30.

Подборна програма на спортните предавания и мачовете от Световното първенство можете да следите на сайта на Българската национална телевизия!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха за 24 часа шофьора, причинил верижната катастрофа вчера в София
Задържаха за 24 часа шофьора, причинил верижната катастрофа вчера в София
Полицаи от Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство само за седмица
Полицаи от Стара Загора предотвратиха два опита за самоубийство само за седмица