НОВИНИ

Светът изгуби Хю Хефнър - бохемът със сатенена пижама

Светът изгуби една легенда. Вечният плейбой и основател на едноименното списание - Хю Хефнър, почина на 91-годишна възраст. До последния му ден, фигурата на магната остава противоречива, но самият той казва, че е живял пълен с приключения живот.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:17, 28.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Сатенена пижама и красиви жени - двете неща, с които неизменно е свързван Хю Хефнър. Роден през 1926 г в Чикаго, служи в армията по време на Втората световна война. Животът му се променя когато с взети назаем 8 000 долара издава първия брой на списание "Плейбой".

Годината е 1953-та. На корицата са непубликувани до този момент снимки на Мерилин Монро. Успехът на списанието е зашеметяващ.

Хю Хефнър: Още в деня, в който държах в ръцете си първия брой, знаех, че ще се задържим в бранша. Започнах работа без абсолютно никакви пари. Кой би повярвал, че Плейбой ще е не само феномен през 60-те години, но и буквално ще промени света?
;

Пътят към славата на десетки знаменитости минава през мъжкото списание. Памела Андерсън е сред рекордьорките - с 15 корици. Освен снимки на разголени жени, "Плейбой" публикува и текстове на писатели като Кърт Вонегът, Рей Бредбъри и Владимир Набоков. Списанието има и няколко емблематични интервюта - с Мартин Лутър Кинг, Джон Ленън и Фидел Кастро.

Има 4 деца, женил се е три пъти - за последно на 86 години, за 60-години по-млада манекенка. Обичан от едни и отричан от други, Хю Хефнър до последно остава верен на стила си - бохем, заобиколен от "зайчета" по време на безкрайните партита в имението "Плейбой".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата губи годишно 1 млрд. лева от контрабанда на горива
Държавата губи годишно 1 млрд. лева от контрабанда на горива
Две нови пешеходни зони в София от 2018 г.
Две нови пешеходни зони в София от 2018 г.