НОВИНИ

​Съветът на Европа представи доклад за миграцията, посветен на България

Съветът на Европа представи днес доклад за мигрантите и бежанците, посветен на България. Отчитат се положените от нашата страна усилия за преодоляване на предизвикателствата от големия миграционен приток.

bnt avatar logo
от БТА
13:34, 23.04.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
​съветът европа представи доклад миграцията посветен българия

В документа се посочва, че мигрантите трудно достигат нашата страна от Турция и трудно получават международна закрила. Според доклада България е положила усилия децата на бежанците да посещават училище, но вписването на чужденците в местното общество остава затруднено заради липсата на задължение на общините в тази посока. Отчита се "общо отрицателно обществено отношение към мигрантите и бежанците" у нас.

Съветът на Европа отбелязва, че е необходимо нашата страна да предоставя повече информация на мигрантите за техните права в търсенето на убежище, както и превод и правна помощ при преминаването през съответните процедури. Пояснява се, че за изготвянето на доклада представител на Съвета на Европа е бил у нас през ноември миналата година, за да посети центрове за мигранти и да разговаря с властите и местни неправителствени организации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасените край Доспат мечета са под денонощно наблюдение
Спасените край Доспат мечета са под денонощно наблюдение
20 убити и 40 ранени при въздушно нападение на сватба в Йемен
20 убити и 40 ранени при въздушно нападение на сватба в Йемен