Светът на киното скърби за Кърк Дъглас. Актьорът легенда си отиде от този свят на 103 години. След 7 десетилетия на сцената той завеща на хилядите си почитатели над 90 филма.

Исур Данилович, Изи Демси, Кърк Дъглас - в живота и на сцената преминава с различни имена и роли. Роден е в Ню Йорк, в нищета, в семейство на руски имигранти. Съдбата му отредила сам да извоюва славата и богатството си. "Нямах друг избор, освен да тръгна към върха", обясняваше актьорът.

Първият му филм излиза през1946-та. През 50-те Кърк Дъглас вече е световна звезда. Превъплъщавал се е в едни от най-емблематичните роли на седмото изкуство - от Спартак до Ван Гог. Славата му носи много номинации за "Оскар", но наградата получава чак през 1996-та, за цялостно творчество.

Инсулт спира кариерата му, отнема хубавия му глас, но не помрачава убежденията му. Често казваше, че най-големият проблем на актьорите е, че забравят откъде са тръгнали.

Кърк Дъглас: Дали съм смел? Не мисля. Късметлия съм. Няколко пъти трябваше да умра. Оцелях при катастрофа с хеликоптер и къде ли още не. Но съм късметлия, защото работих занаята, който обичам. Бог беше добър с мен.

Кърк Дъглас не завеща съвети за дълголетие. Казваше, че няма такива. Но вярваше, че в живота на всеки има заложена цел, просто трябва да бъде открита.

На 103 години почина актьорът Кърк Дъглас

На 103 години почина актьорът Кърк Дъглас

На 103 години почина Кърк Дъглас. Кино легендата оставя значително филмово творчество в близо 70-годишната си кариера.