НОВИНИ

​Светът отбелязва Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

Историци и анализатори представиха доклади в аулата на Алма Матер за събитията от 20-ти век, които разтърсиха световната цивилизация.Снимки и документи бяха подредени в експозиция в памет на жертвите на Холокоста. И днес ни е нужна активна толерантност, изтъкна председателят на парламента Цецка Цачева. Ректорът на университета призова да не забравяме уроците на миналото, а посланикът на Израел запита "кой ще напомня за съдбата на евреите и техните спасители".

​светът отбелязва международния ден памет жертвите холокоста
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 27.01.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Н.пр. Ирит Лилиан - посланик на Израел в България: Най-вече отговорът е в заглавието на моята беседа "Второто поколение". Синовете и дъщерите на оцелелите ще разказват историята на своите деца. Те носят отговорността да предадат урока, който е зад историческия разказ "никога повече". Докато в същото време ние виждаме, че този урок не е научен.

Цецка Цачева- председател на НС: Живеем във времена на ново агресивно отхвърляне на норми и правила, на отричане, достигащи до ярост срещу онези, които са различни от нас. За нас българите това е не само ден, посветен на жертвите, но и на почит и преклонение пред гражданската доблест на спасителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паметници на културата на публична продан
Паметници на културата на публична продан
Протест на гръцките фермери блокираха работата на пункта Кулата-Промахон
Протест на гръцките фермери блокираха работата на пункта Кулата-Промахон