Премиерът Бойко Борисов свиква Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия. На срещата в Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна Сирия и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност.

Вижте повече подробности в прякото включване на Александър Марков.

Повод за срещата е изострената ситуация в Сирия след операцията на Турция "Извор на мира", както и последиците за регионалната и международна сигурност.

На заседанието на Съвета по сигурността ще присъстват шефовете на спецслужби, членове на кабинета, както и самият премиер Бойко Борисов.

Най-големият риск от турската операция е придвижването на нови бежански групи към българо-турската и българо-гръцката граница. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи вчера, че засега няма движение на нелегални мигранти.

По думите му, ситуацията може да се промени всеки един момент, тъй като бойните действия в Сирия продължават, а българската армия е готова да реагира и да разположи до 2000 военнослужещи на границата, ако това се наложи.

Каракачанов: Към момента няма движение на мигранти към българската граница

Каракачанов: Към момента няма движение на мигранти към българската граница

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че към момента няма движение на нелегални мигранти към българската граница, както от турска, така...