НОВИНИ

Светът посрещна Нова година с фойерверки и тържества (СНИМКИ)

Жителите на европейските столици посрещнаха 2018 година с фойерверки, тържества и улични партита, докато отвъд Атлантическия океан празнуващите в Ню Йорк трябваше да се подложат на смразяващ студ, за да видят спускането на култовата кристална сфера в Ню Йорк, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:41, 01.01.2018
Чете се за: 01:06 мин.
Още
светът посрещна нова година фойерверки тържества снимки

В Града на небостъргачите се събраха над 1 милион души при засилени мерки за сигурност. Тяхната издръжливост беше подложена на изпитание, след като в полунощ температурата падна до минус 12 градуса по Целзий.

;

В Германия десетки хиляди души си дадоха среща в района около Бранденбургската врата, за да посрещнат Нова година. Фойерверки озариха небето на германската столица точно в полунощ.

;

Париж посрещна 2018 г. с фойерверки и пиротехнически ефекти край Триумфалната арка, като хиляди парижани и гости на столицата се стекоха по празнично украсения булевард Шанз Елизе. След няколко терористични нападения във Франция през последните две години властите взеха всички необходими мерки, като мобилизираха за празниците 99 хиляди войници и полицаи.

;

В Лондон фойерверки и ликуващи празнуващи приветстваха настъпването на Нова година, като култовата часовникова кула Биг Бен отброи последните 12 часа на отиващата си 2017-а. Часовникът бе задействан временно по случай Коледа и Нова година, след като бе спрян през месец август във връзка с 4-годишна реставрационна програма.

;

По-рано от пристанищния мост в град Сидни се стече водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, който отбеляза легализирането на еднополовите бракове в Австралия. Многоцветният спектакъл бе кулминацията на празненствата на пристанището в Сидни. Те бяха наблюдавани от 1,6 милиона души, а шоуто с фойерверките, най-мащабното досега, беше с продължителност 12 минути.

;

Преди австралийците новозеландците в Окланд посрещнаха 2018-а с 5-минутна заря край кулата Скай тауър. Но все пак първи имаха привилегията да приветстват Нова година имаха тихоокеанските народи на Самоа, Тонга и Кирибати. Местните хора изпратиха 2017-а с много настроение и традиционни и танци.

Мнозина японци посрещнаха настъпването на новата Година на кучето по традиционния начин - с молитва за мир и щастие в съседните шинтоистки храмове, и с новогодишна трапеза, включваща скариди и сладък черен боб. Мнозина от тях се наредиха на опашка, за да се редуват да ударят камбаната в шинтоистки храмове 108 пъти в полунощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неофит: Да продължаваме да градим бъдещето си в духа на християнските ценности
Неофит: Да продължаваме да градим бъдещето си в духа на християнските ценности
Бойко Борисов: Продължаваме да пазим успешно граници на Европа
Бойко Борисов: Продължаваме да пазим успешно граници на Европа