Гъста мъгла и ниска видимост е имало в района, където баскетболната легенда Кобе Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем души загинаха в катастрофа с хеликоптер. Машината "Сикорски" се разби на 50 километра северозападно от Лос Анджелис. Разследването на инцидента продължава, а загубата потопи в скръб милионите почитатели на Брайънт в САЩ и по света.

Думите на Майкъл Джордан за Кобе часове след трагедията имат особено значение - Джордан казва: "Обичах го като по-малък брат. Той беше яростен противник, един от най-великите! Истински творец!"

Личността на Кобе Брайънт събра преклонение от най-великите спортисти на нашето време. Сред тях и вечните съперници, футболистите - Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Роналдо пише за Кобе: "Остани в мир, Легенда!", а Меси казва "Ти беше гений. Един от малкото!"

Феновете на "Лейкърс" - отбора, в който Кобе Брайънт за две десетилетия придаде нови измерения на баскетбола, не спират да обсаждат централата на клуба в Лос Анджелис.

Скръбта им е по-голяма от думите и сълзите. Затова хиляди си припомнят славните моменти, като скандират името на звездата и издигат плакати с незабравимия хит "Завинаги млад".

Катастрофата обрече Кобе да остане вечно на 41 години. Той ще бъде запомнен най-вече с това, че вдъхновяваше хора по целия свят, обявиха от НБА.

Лоша видимост е вероятната причина за катастрофата с Коби Брайънт

Лоша видимост е вероятната причина за катастрофата с Коби Брайънт

Продължава разследването на причините на катастрофата с хеликоптер, при която загина баскетболната легенда Коби Брайънт.

Новината за катастрофата хвърли сянка и промени сценария на церемонията по връчване на наградите "Грами".

Алиша Кийс: Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха герой.

Доналд Тръмп, Барак Обама и цяла плеяда известни личности от всички точки на света напомниха колко голям спортист и човек беше Кобе.

"Човек, който непрекъснато преоткриваше себе си" - в тази светлина го описа сънародникът ни в Канзас Иво Иванов. В емоционалната си статия Иво написа: "Кобе Брайънт преоткри себе си като играч, като съотборник, като професионалист, като съпруг, като родител и най-вече като човек".

Почетоха паметта на Кобе Брайънт при връчването на наградите "Грами"

Почетоха паметта на Кобе Брайънт при връчването на наградите "Грами"

И на церемонията по раздаването на наградите "Грами" хората тъгуваха за Кобе Брайънт. Звездите посветиха вечерта на баскетболиста. Абсолютният победит...

А вечно търсещият начин да надскочи себе си Коби, изглежда, беше оставил своето голямо послание към хората в едно от последните си интервюта:

Кобе Брайънт: Непрекъснато трябва да си задаваш въпроси как да бъдеш по-добър. И трябва да живееш всеки ден така, сякаш ти е последния.
Кобе Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния

Кобе Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния

Загина легендата на НБА Кобе Брайънт. Баскетболната звезда и неговата дъщеря са сред 9-те жертви на катастрофа с хеликоптер в щата Калифорния. Скърбят...

© БГНЕС