НОВИНИ

Съветът за сигурност на ООН обсъжда предложената от Тръмп "сделка на века"

Палестинският президент Махмуд Абас призова Съвета за сигурност на ООН да отхвърли предложената от Доналд Тръмп "сделка на века" за постигане на мир в Близкия изток.

съветът сигурност оон обсъжда предложената тръмп сделка века
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 11.02.2020
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Абас заяви, че Тръмп се опитва да наложи на палестинците интересите на Израел и че предлаганата държава Палестина прилича на швейцарско сирене на картата. Израел обяви в отговор, че с Абас начело на палестинците не може да бъде постигнат мир. Европейските членки на Съвета за сигурност единодушно заявиха, че няма да признаят отнемане на палестински територии. Но в същото време не подкрепиха и приемане на резолюция срещу плана "Тръмп". Специалният пратеник на ООН Николай Младенов предупреди за евентуални опасни последици в региона.

Николай Младенов, спец. координатор на ООН за близкоизточния мирен процес: Стъпки като анексиране на части от Западния бряг ще имат опустошителен ефект върху перспективите за подновяване на мирните преговори, ще доведат до отрицателни последици в целия регион и сериозно ще подкопаят шансовете за нормализация и мир.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички книги в Националната библиотека вече са достъпни за незрящи
Всички книги в Националната библиотека вече са достъпни за незрящи
Газпром: Северен поток 2 стартира до края на 2020 година
"Газпром": "Северен поток 2" стартира до края на 2020 година