НОВИНИ

​Съветът за сигурност на ООН ще обсъди конфликта в Сирия

След предполагаемата химическа атака в страната и американската въздушна операция срещу авиацията на Башар Асад. Преди дни съвета не успя да излезе с единна позиция за предполагаемото нападение с химическо оръжие.

​съветът сигурност оон обсъди конфликта сирия
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 12.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Междувременно Сирия ще е сред горещите теми на срещата между американския държавен секретар Рекс Тилърсън и руския външен министър Сергей Лавров. Тилърсън пристигна на първото си посещение в Москва, откакто заема поста "държавен секретар". По-рано лидерите на двете страни изказаха противоположни мнения за ситуацията в Сирия.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ракетният удар срещу военновъздушната база е бил нужен и че ситуацията би била по-добра, ако Русия не поддържа Башар Асад. Руският държавен глава Владимир Путин обаче разкритикува действията на Съединените щати, като заяви, че ударът е нарушение на международното право и е бил извършен без доказателства за употребата на химическо оръжие от Дамаск. Очаква се по време на разговорите между Тилърсън и Лавров да бъде обсъдена и ситуацията със Северна Корея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ранен в експлозиите в Дортмунд
Втори ранен в експлозиите в Дортмунд
Ще разпитат свидетели по делото за трагедията на столичната улица Алабин
Ще разпитат свидетели по делото за трагедията на столичната улица "Алабин"