НОВИНИ

Свиленски: Всеки български политик трябва да заяви своята позиция за СЕТА

"Всеки български политик в тази кампания, заставайки пред медиите и като обикаля из страната трябва да заявява ясно своята позиция по споразумението СЕТА. За да може всеки българските избиратели да преценят кого да подкрепят на тези избори". Това каза в предаването "Още от деня" членът на Националния съвет на БСП Георги Свиленски.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 20.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Той заяви, че задължително трябва да се изчистят спекулациите с това как е гласувал Сергей Станишев за СЕТА. Свиленски категорично подчерта, че Станишев е гласувал "против" СЕТА. "В сайта на Европейския парламент може да се провери кой как е гласувал. Нито един евродепутат от БСП не е гласувал "за" това споразумение".

Той подчерта, че по думите на Теменужка Петкова ползата от това споразумение е, че ще отпаднат визите за Канада. Свиленски попита колко български граждани ще се възползват от отпадането на визите, за сметка на щетите, които ще нанесе това споразумение на България.

"За мен това е повод за референдум, защото приемайки това споразумение, ратифицирайки го в българския парламент ние нанасяме една щета на България, която поколения напред няма да ни простят", категоричен беше Свиленски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха прибирането на бездомни кучета в съседните на Пловдив общини
Спряха прибирането на бездомни кучета в съседните на Пловдив общини
Корнелия Нинова иска външна фирма да направи ревизия на дълга
Корнелия Нинова иска външна фирма да направи ревизия на дълга