"Всеки български политик в тази кампания, заставайки пред медиите и като обикаля из страната трябва да заявява ясно своята позиция по споразумението СЕТА. За да може всеки българските избиратели да преценят кого да подкрепят на тези избори". Това каза в предаването "Още от деня" членът на Националния съвет на БСП Георги Свиленски.

Той заяви, че задължително трябва да се изчистят спекулациите с това как е гласувал Сергей Станишев за СЕТА. Свиленски категорично подчерта, че Станишев е гласувал "против" СЕТА. "В сайта на Европейския парламент може да се провери кой как е гласувал. Нито един евродепутат от БСП не е гласувал "за" това споразумение".

Той подчерта, че по думите на Теменужка Петкова ползата от това споразумение е, че ще отпаднат визите за Канада. Свиленски попита колко български граждани ще се възползват от отпадането на визите, за сметка на щетите, които ще нанесе това споразумение на България.

"За мен това е повод за референдум, защото приемайки това споразумение, ратифицирайки го в българския парламент ние нанасяме една щета на България, която поколения напред няма да ни простят", категоричен беше Свиленски.